Pripreme za novogodišnje paketiće

Pitanje koje svaki roditelji sebi postavi pred novogodišnje praznike jeste: Čime obradovati dete ove Nove godine? Već ste sigurno primetili da je, dok ste odlazili na posao ili vodili svoje mališane u vrtić ili jasle Beograd već u potpunosti zablistao novogodišnjim svetlima. S tim u vezi, vreme za odabir omiljene igračke, koja će biti glavni poklon u paketiću, se bliži. Mi vam nudimo nekoliko saveta:

Pripreme za novogodisnje paketice

Odaberite igračke sa kojima deca mogu da se igraju na različite načine i koje ih podstiču na eksperimentisanje. Neki od primera ovakvih igračaka bi mogli da budu: pribor za crtanje ili kockice (npr. Lego) od kojih može da se napravi mnogo različitih stvari, a ne samo jedan oblik.

Knjige stimulišu kreativno razmišljanje i pružaju sadržaj koji doprinosi kognitivnom razvoju deteta. Mlađoj deci knjige takođe mogu da budu privlačne, posebno one sa maštovitim ilustracijama i dodacima kao što su džepovi sa pismima, presavijeni papirići iza kojih se krije odgovor na pitanje, pitalice, kao i nalepnice.

Podstaknite fizičku aktivnost. Na bezbroj različitih načina možete da iskoristite neke osnovne stvari za vežbanje. Reketi za stoni tenis, konopac za preskakanje, čunjevi i hulahop ne moraju da se koriste samo za ono za šta su namenjeni. Konopci za preskakanje, tako, mogu da budu uzde za konja, dok hulahop može da se upotrebi kao pomoćno sredstvo za prelazak preko “opasne reke pune krokodila”. S tim u vezi, i neki od ovakvih poklona mogu biti jako stimulativni za decu.

Izaberite igračke koje napravljene od čvrstih materijala. Ako predmet sa kojim se dete igra sadrži plastične delove koji se lako lome, ili njegova upotreba može da povredi dete, dobro razmislite koliko će mališan zaista moći da se igra sa tim. Pre svega uverite se da su stvari koje dete koristi u igri bezbedne za njega. Većina igračaka na kutiji ima naznačen uzrast deteta za koji su predviđene.

Sve u svemu, uzmite u obzir interesovanja svog deteta i kupite mu igračke koje su u skladu sa tim bez obzira na to da li je u pitanju svemir, dinosaurusi ili morska pučina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *