Tag Archives: vrtic beograd

Najbolji vrtić za vaše dete

Prvo odvajanje od deteta je uvek teško za roditelje, a kada treba doneti odluku da li dete poslati u vrtić ili ostaviti kod kuće na čuvanje tek nastaje zbrka. Iako vam je teško, nemojte biti sebični, već razmišljajte o onome što je zaista najbolje za vaše dete.
Psiholozi i pedagozi smatraju da je vrtić najbolji način da se deca socijalizuju i upoznaju sa svetom oko sebe. To je prostor u kome su sva deca jednaka, uče se igri, toleranciji, poštovanju i razvijaju razne sposobnosti.
Kada ste doneli odluku da dete pošaljete u vrtić, morate potražiti idealno rešenje. Budite spremni na obilazak predškolskih ustanova jer su vrtići u Beogradu brojni. Jedino ćete tako moći najbolje da se uverite čime sve raspolažu i kakvi su uslovi u kojima će vaše dete boraviti.
child-1099748_640
Zakažite sastanak i krenite u razgledanje. Ne ustručavajte se da pitate sve što vas zanima o radu vrtića. Kakva je hrana, kada se jede, kakva je čistoća, ima li dvorišta za igru? Obratite posebnu pažnju na vaspitače koji rade u vrtiću i način na koji se ophode prema deci. Naravno, raspitatje se o ceni boravka, stručnim saradnicima i da li postoji zaista adekvatan nadzor kako biste im poverili svoje dete na čuvanje.
Kada završite svoj obilazak, razmislite o svemu što ste zapazili i, ukoliko je potrebno, porazgovarajte sa rođacima ili prijateljima čija su deca već boravila u vrtiću. Neka vam ispričaju svoja iskustva i pomognu vam da donesete pravu odluku.
Nemojte dozvoliti da podlegnete osećaju krivice, brige i sumnje zato što šaljete svoje dete u vrtić. Držite se uputstava koje smo vam predočili pri izboru vrtića i izaberite najbolje za razvoj svog deteta.