Da li biste upisali dete u privatni vrtić?


Ne postoji bolji i efikasniji način da se dete što bolje pripremi za polazak u školu od toga da određeno vreme provede u nekom od vrtića. Dete se na taj način lakše socijalizuje i mnogo lakše prihvata sve promene koje sa sobom nosi polazak u školu.

subvencije upis u vrtiće
Poslednjih godina, roditelji svoje mališane sve češće upisuju u privatne predškolske ustanove. Da li zbog nedovoljnog broja slobodnih mesta u državnim ili zbog toga što misle da će se njihovo dete pravilnije razvijati i više naučiti u privatnom vrtiću, ovakav trend je postao prilično zastupljen, pogotovu u Beogradu.

Svaki privatni vrtić, osim svih potrebnih dozvola i sertifikata, poseduje veliki broj aktivnosti, koje imaju za cilj da animiraju decu, da kroz igru i zabavu upoznaju mnoge stvari koje će im koristiti u daljem školovanju, ali i životu.

Međutim, mnogi roditelji usled teške ekonomske situacije u zemlji, ne mogu da svom detetu priušte da pohađa neki od privatnih vrtića. Mnogi ostaju pri stavu da jebez obzira na sve mnogo bolje upisati dete u državnu predškolsku ustanovu iako je u posledenje vreme to vrlo teško, usled nedostatka slobodnih mesta.

Upravo iz tog razloga, Beograd i Novi Sad pomažu roditelljima čija deca nisu uspela da se upišu u neki državni vrtić, davanjem subvenicija za upis u privatne vrtiće u iznosu od 80% regularne cene privatnog vrtića. Uz subvencije upis u vrtiće je mnogim roditeljima omogućio da svoje mališane upišu u neke od najboljih privatnih vrtića, a takav trend saradnje gradova i privatnih preškolskih ustanova će se i u budućnosti nastaviti, čak će se proširiti i na ostale veće gradove u zemlji, poput Kragujevca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *